Høstlys Kunstfestival

Vil du være med å arrangere en av de fineste festivalene som finnes, med musikk, visuell kunst, workshops og masse mer? Bli med på Høstlys kunstfestival!

Aldersgruppe: For alle

Velkommen til Høstlys Kunstfestival i Groruddalen, arrangert av Haugerud frivilligsentral, Furuset bibliotek og aktivitetshus (Fubiak) og en rekke andre organisasjoner og institusjoner i Groruddalen. Festivalen ble første gang arrangert i 2018 i regi av Haugerud frivilligsentral. Vi samarbeider med blant annet Kunsthøgskolen i Oslo ved avdeling grafisk, design og illustrasjon, Norsk forfattersentrum, Norske tekstilkunstnere/SOFT galleri, Deichman og utallige frivillige. Uten de frivilliges enorme innsats hadde ikke denne festivalen eksistert. 

Fredag 6. november har vi felles åpningsfest, og søndag 8.november har vi eget arrangement på Haugerud. Vil du bli med å arrangere? 

Kunst er alt og overalt. En kunstner bor i hver og en av oss. Det gjelder å tørre å ytre seg kreativt. Vår stemme i Groruddalen er verdt å lytte til. Det er ingen grunn til å begrense seg. I den anledning arrangerer vi denne festivalen i håp om at flere av oss vil utfolde seg kreativt og la seg bli inspirert. 

Festivalen skaper høykvalitets kulturarrangementer som er etterlengtet i Groruddalen, ved hjelp av lokale krefter i form av frivillighet. Befolkningens etterspørsel skal bestemme programmet. Festivalen tilbyr et mangfold av ulike kulturtilbud og kunstneriske uttrykk, som gjenspeiler mangfoldet på mange nivåer i befolkningen og appellerer til ulike. Det er åpent og publikumsrettet, og skaper sosiale møteplasser der ulike mennesker og grupper møtes gjennom felles opplevelser og kunstinteresse. Slik bygges det broer og minsker avstand.

Det er store ressurser og kunstneriske talenter i Groruddalen. Vår oppgave er å skape plattformer der befolkningen kan bli inspirert, utforske ulike kunstuttrykk, der lokale talenter får vist frem sin kunst og kan få et større nettverk til folk som jobber i kunst - og kulturbransjen. 

Festivalen skal øke interessen, begeistringen, inspirasjonen og kunnskapen for kunst og kultur. Festivalen skaper et sosialt og inkluderende fellesskap i Groruddalen gjennom kunst og kultur, og sprer gleden og viktigheten av det.

Vi tilbyr ulike smakebiter innen kunst og kultur, både for å se, oppleve og utøve - alt er selvfølgelig gratis. Med det håper vi at alle finner noe som appellerer og at du også deltar!

For mer detaljert informasjon besøk Facebook-siden til Høstlys Kunstfestival her: https://www.facebook.com/hostlys/ 

2023 © Haugerud Frivilligsentral